Natural Intimacy Menstruatie Spons Maat L

Merk:Natural Intimacy
Model:Menstruatie spons
Prijs: € 14,85 Excl. BTW: € 12,27

Beschikbare opties:

* Menstruatie Spons:

Aantal:     - of toevoegen aan -   Verlanglijst Product vergelijk

Natural Intimacy Menstruatie Spons Maat L

Wat is een Zee Spons?
?
De mens heeft al honderden jaren sponzen gebruikt, in het huishouden zowel als schoonheids product. Maar wist u dat moderne synthetische sponzen een imitatie zijn van natuurlijke zee sponzen?

Een natuurlijke spons lijkt op een plant maar is in feite een simpele, primitieve meercellige diersoort; vandaar de bijnaam sponsdier. Sponzen leven in zeeën en oceanen, maar er zijn ook zoetwatersponzen. Ze zetten zich vast op de zee bodem en vangen hun voedsel door water te filtreren door de natuurlijke stroming van de zee door hun duizenden kleine poriën. Sponzen hebben geen organen, spieren of zenuwen: net zoals een plant kunnen ze niet nadenken of pijn voelen.

De zee spons werd lang geleden al gebruikt voor schoonmaken, baden, olie op de huid aanbrengen en als menstruatie tampon. Als ze nat zijn, worden natuurlijke sponzen zijden zacht, en de poriën zijn goed zichtbaar. Wanneer ze drogen, worden ze hard en duurzaam. Natuurlijke sponzen kunnen intensief, maandenlang gebruikt worden.

Milieu-Vriendelijk
?Onze intieme sponsjes worden geoogst met het uiterst respect voor de natuur en het milieu. Sponzen groeien terug als ze gesnoeid worden, en zijn dus een 'hernieuwbaar product'.

Het blijkt zelfs dat verantwoordelijk snoeien de leven van een natuurlijke spons verlengt. Als een spons niet gesnoeid word, leeft het diertje ongeveer 10 jaar voordat zijn 'wortels' beginnen te sterven. Als getrainde duikers de spons snoeien zodat de wortels overblijven, kan het diertje zich vernieuwen en leeft het langer.

Terwijl de spons word geoogst komen er ook miljoenen eicellen en spermacellen los in het water, wat de populatie van nieuwe sponzen aansterkt.

Absorbeer-Kracht Op De Natuurlijke Manier
Materiaal wat absorbeert is vaak een paradijs voor bacteriën; die van natte, warme plekjes houden. Zoals er nu veel over geschreven word in het nieuws, zijn tampons hierdoor dus niet 100% veilig voor het vrouwelijke lichaam. Het synthetische materiaal in tampons wat 'super-absorberend' is creëren een viskeus laagje op de oppervlakte waarin bacteriën juist snel kunnen voortplanten. Dit is een van de redenen dat het risico voor TSS (het toxisch shock syndroom) zo hoog is. Synthetische sponzen die typisch onder de douche of voor schoonheid worden gebruikt zijn vaak ook vol met bacteriën. Fabrikanten proberen dit te verminderen met chemische stoffen, maar deze chemische stoffen zijn juist slecht voor het menselijke lichaam omdat ze hormonale processen aantasten.

Natuurlijk voorkomende enzymen in de zee spons voorkomen dat bacteriën zich voortplanten, en stoppen schimmel groei. Dit betekent dat natuurlijke sponzen een toxisch-vrij en hypoallergeen product word genoemd. De duizenden poriën zorgen voor een hoge absorbeer-kracht maar ook dat vloeistoffen makkelijk doorspoelen. Dit maakt de natuurlijke spons een schoon en bacterie vrij product, ook voor intiem gebruik.


Gebleekt of Ongebleekt?
U heeft de keus uit twee soorten spons producten: Gebleekte Caribische sponzen and ongebleekte Mediterraanse sponzen.
Gebleekte sponsjes zien er frisser uit, wat helpt bij het schoonmaken, terwijl ongebleekte sponzen 100% van hun absorbereer kracht en duurzaamheid behouden.

Hoe je je spons schoonmaakt hangt van af hoe je hem gebruikt. Kies een methode die het beste bij jou past.

Schoon: Was de spons goed onder warm water met een klein beetje hand zeep of intieme zeep.
Nog Schooner: Laat de spons 10 minuten weken in een glas of bakje met 1:10 water (appel)azijn mix. Een paar druppeltjes TeaTree olie erbij desinfecteert nog beter.
?Helemaal Schoon: Laat de spons 10 minuten weken in een glas of bakje water met 1 lepel baksoda (natriumbicarbonaat). Dit verfrist en herstelt de spons.

BeoordeelNote: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht           Goed